Kuvaus
Risottoriisi Superfino Carnarolin on avain herkulliseen risottoon! Risotto tarkoittaa italiaksi pientä riisiä ja onkin aivan upea herkku.
Tämä maukas ruoka tulee Po-joen laaksosta ja on tällä hetkelläkin Milanolaisen keittiön kulmakiviä. Risoton kuuluu olla löysää ja se toimii erinomaisesti esimerkiksi sienten ja parmesaanin kanssa.
Herkullinen risotto on löysä ja valuva eikä mistään kohtaa kuivaa. Katso toimiva resepti alta
- Aloita kylmältä pannulta johon tulee lorausoliiviöljyä ja sipulit hienoksi pilkottuna
- kuullota sipulit valmiiksi ja lisää riisi. Kuullota tätä kokonaisuutta pari minuuttia
- Lisää viini ja pyöritä hellästi niin että puolet viinistä on imeytynyt
- lisää pikkuhiljaa kasvislientä ja sekoittele niin että risotto turpoaa. Riisi ei saa missään vaiheessa kuivua tai palaa kiinni
- Kun riisi on melkein valmis niin lisää parmesaani ja lisukkeet sekä hauduta hetki.
- Lisää lientä jos tarvitsee.
- Herkuttele hyvässä seurassa
Ainekset neljälle
- 3 dl carnaroli -riisiä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- Noin 8 dl kasvislientä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl parmesaaniraastetta
- lisukkeet